Min næste bil kunne sagtens blive en Actros.

Min næste bil kunne sagtens blive en Actros.

Juli 2016.

Vognmand Frede Jessings nuværende lastbil af andet mærke står snart for udskiftning, og så er det da slet ikke utænkeligt, at den næste bliver en Actros, siger vognmanden fra Esbjerg, efter han har prøvet en ny Actros i 14 dage i forbindelse med Fuel Duel.

Hvis jeg kan få den til den rigtige pris, griner han. Men det er jo altid økonomien, der er afgørende, når man skal vælge ny bil, siger han. Dels indkøbsprisen, og dels brændstoføkonomien, og hvad det sidste angår, ligger Actros jo helt i top.

Jeg var faktisk meget positivt overrasket. Men også på andre områder er Actros attraktiv, fortæller Frede Jesting. For eksempel cockpittets indretning. Al betjening er inden for rækkevidde, og så ligger den rigtigt godt på vejen. Frede Jessing kører meget med jord, sand og grus, bl.a. til jordvolde omkring skydebaner, så størstedelen af kørslen foregår på de jyske landeveje – og med tiptrailer, som kræver rimeligt god trækkraft, og det har Actros!

Det er en imponerende bil, siger vognmanden, og han synes, at Fuel Duel er et fint tiltag – og så kan man jo anskaffe Actros lige som man helst vil – leje, lease eller købe, siger han.

Hvad angår Fleetboard karakteren, så fortalte instruktørerne, at de nok ikke kunne lære mig meget om brændstoføkonomi, slutter Frede Jessing.